Pikahuolto aikaa varaamatta
Ota yhteyttä ›

Pikahuolto auttaa tiukassa tilanteessa

Pikahuolto auttaa, kun autosi pitää outoa ääntä tai menopelissäsi on muu ongelma, jonka syytä et tiedä. Huoltopalvelumme tekee vikadiagnoosin ja etsii vian autostasi. Samalla teemme asiakkaan suostumuksella kaikki mahdolliset korjaustoimenpiteet. Pikahuolto palvelee myös kiireellisissä huoltotoimenpiteissä.   

Autosta Oy:n pikahuolto palvelee asiakkaita, aikaa varaamatta, alle tunnin kestävissä toimenpiteissä. Esimerkiksi:   

  • vikamuistin lukeminen   
  • vikavalojen syttymissyyn selvitys   
  • öljynvaihto   
  • jarrupalojen vaihto   
  • renkaiden paikkaukset   
  • polttimoiden vaihdot   
  • jne.   

Pikahuoltoon ei tarvitse varata aikaa

Pikahuolto toimii jonoperiaatteella. Asiakkaiden autot hoidetaan siinä järjestyksessä, kuin autot on jonoon jätetty. Autoja otetaan jonoon arkisin klo 7:30 alkaen ja töiden suorittaminen alkaa yleensä klo 8:30, siinä järjestyksessä, kun autot on jonoon jätetty. Korjaamomme sijaitsee osoitteessa Espoontie 8.

Tiedustelut

Jonotilannetta voi tiedustella puhelimitse numerosta 09  855 4499, mutta jonoon voi auton jättää vain tuomalla sen paikan päälle. 

Kysy lisää 09  855 4499

Autosta Oy selvittää, mikä autossasi on vikana  

Autoon voi tulla monenlaisia vikoja, ja ongelman aiheuttajia voi olla haastavaa paikallistaa. Autosta Oy selvittää, mikä aiheuttaa oudon äänen autossasi tai miksi autosi toimii omituisesti. Käytössämme on modernit vikadiagnostiikkalaitteet, joiden avulla pystymme paikantamaan sähköviat ja lukemaan vikakoodit. Lisäksi meillä on kattava kokemus, jonka avulla paikallistamme mekaaniset viat.  

Alla on lueteltuna yleisimpiä vikoja ja mahdollisia ratkaisuja niihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vikaa täytyy tutkia ensin huolellisesti ennen kuin on mahdollista määrittää, mikä sen aiheuttaa.

 

Miksi auton vikavalo palaa? 

Auton mittaristossa on useita erilaisia vioista kertovia vikavaloja. Tyypillisin vikavalo on moottorin vikavalo. Moottorin vikavalo syttyy, kun auto tunnistaa itse jonkin vian, joka vaikuttaa moottorin toimintaan. Tällöin vika täytyy selvittää mahdollisimman pian, jotta vältytään laajemmilta vaurioilta. 

Usein ajatellaan, että on tiedossa miksi moottorivalo palaa, eikä sitä siksi olisi kiire korjata. Tuo ajatus voi lopulta johtaa todella kalliiseen korjaukseen. Moottorivalo kun ei voi syttyä uuden vian merkiksi, jos se palaa jo valmiiksi jonkin vanhan tiedossa olevan vähäpätöisemmän vian takia. Tällöin auton käyttäjä ei saa tietoa uudesta viasta ja voi siten ajoa jatkamalla vaurioittaa autoa todella pahoin. 

Moottorin vikavalo voi syttyä esimerkiksi Lambda-tunnistimen, lämpötilatunnistimen, nokka- tai kampiakseli tunnistimen, painetunnistimen tai ilmamäärämittarin vikojen takia. 

Myös sytytyshäiriöt, kuten sytytyspuolien ja sytytysjohtimien viat aiheuttavat moottorivalon syttymisen. 

Rengaspaineesta kertova valo taas usein syttyy laskeneen rengaspaineen, vioittuneen TPMS-tunnistimen tai vuotavan renkaan takia. 

ABS-valo taas usein syttyy ABS-tunnistimen vian takia, joka saattaa johtaa myös muiden vikavalojen syttymiseen. Myös ESP tai muu vastaava ajohallinnan ja luistoneston toimimattomuudesta kertova vikavalo, voi syttyä esimerkiksi ABS-tunnistimen tai sen johdotuksen vian takia.

 

Miksi auto kolisee?  

Auto voi kolista, jos sen nivelissä on vikaa. Kallistuksenvakaaja, sen tukitanko eli koiranluu, on yksi yleisimmistä kolinan aiheuttajista. Tukivarsien pallonivelet sekä puslat, iskunvaimentimet ja katkenneet jouset voivat myös aiheuttaa ikävää kolinaa autolla ajettaessa.

 

Miksi auto vinkuu tai ulvoo?  

Auto voi vinkua, jos moniurahihna on huonokuntoinen, liian kireällä tai löysällä. Myös erilaiset hihnan ohjaamiseen tarkoitetut laakerit voivat aiheuttaa rohinaa tai ulvontaa. Jos sivuäänet tulevat puolestaan jakohihnasta, se vaatii välittömiä toimenpiteitä. Auton ulvonta nopeuden mukaan, johtuu tyypillisesti esimerkiksi viallisesta pyöränlaakerista.

 

Miksi auton jarrut vinkuvat?  

Auton jarrut voivat vinkua esimerkiksi, jos jarrupalat ovat vähissä tai takertelevat niin, että jarrut laahaavat päällä. Mikäli jarrulevyt ovat kuluneet niin, että niihin on kehittynyt korkea ruostereuna, niin silloin jarrut usein rohisevat. Rohina saattaa toki myös johtua täysin loppuun kuluneista jarrupaloistakin. Jarrujen laahaaminen johtuva ääni saattaa johtua myös jarrusylinterin jumittamisesta. Myös pelkkä jarrujen epäpuhtaus ja pölyyntyneisyys saattaa joskus aiheuttaa erittäin ikävää vikinää. Myös huonoon paikkaan jumittunut kivi saattaa aiheuttaa nopeasti alkavan vinkumisen tai rohinan jarruissa.

 

Miksi auton valot eivät toimi?  

Auton valojen toimimattomuus voi johtua monesta syystä. Yleisimmin kyse on vain ”palaneesta” polttimosta, joka on helppo uusia. Muita häiriöitä valoissa voi aiheuttaa esimerkiksi maadoitusongelma tai palanut sulake. Myös huonosti paikalleen laitettu polttimo, voi aiheuttaa himmeyttä tai ongelmia valokuvioissa. Tällöin on myös vaara polttimoiden kiinnitysten vaurioille, polttimon kuumuudesta johtuvan muoviosien sulamisen takia.

 

Miksi auto on tehoton?  

Auto voi olla tehoton esimerkiksi, jos sytytyspuolissa tai muissa sytytyksen osissa on vikaa. Myös polttoaineensyötön ongelmat voivat vaikuttaa auton tehoihin. Erilaiset antureiden antamat virheelliset arvot, aiheuttavat yleisesti myös tilanteen, jossa auto rajoittaa itse tehoja, laajempien vaurioiden estämiseksi. Usein esimerkiksi viallinen ABS-tunnistin aiheuttaa tilanteen, jossa auton ohjainlaite ei saa tietoa yksittäisen pyörän pyörintänopeudesta, eikä tällöin luistonesto tai ajonvakautus voi toimia. 

Auto saattaa myös siis rajoittaa tehoa tunnistin tietojen puuttumisen takia. Tunnistimien viat, ovat yleisesti melko nopeita ja edullisia korjata ja ovatkin siten tyypillisiä pikahuollossa tehtäviä toimenpiteitä. 

Nykyisissä automalleissa on todella yleisesti myös turboahdin, jonka vika tai turbon ahtopaineen mittaamiseen tarkoitetun ahtopainetunnistimen vika, aiheuttaa tehottomuutta.

 

Miksi auton rengas tyhjenee?  

Auton rengas voi tyhjentyä esimerkiksi, jos siihen on jäänyt kiinni naula, ruuvi tai terävä kivi. Renkaassa oleva ruuvi voi olla pitkään kiinni renkaassa aiheuttamatta ongelmia, ja vuoto saattaa alkaa vasta myöhemmin, kun ruuvi painuu ajan myötä auton painosta renkaan kulutuspinnan läpi. 

Toinen yleinen rengasvuodon aiheuttaja on renkaan venttiili, esimerkiksi jos, sen runko on kovettunut ja haljennut. Ruuvin aiheuttaman reiän paikkaaminen tai venttiilin vaihtaminen hoituu nopeasti pikahuollossa, ja maksaa yleensä noin 30–60 euroa. Painetunnistimella varustettu venttiili voi olla kalliimpi.  

Yksi syy renkaan tyhjentymiselle voi olla myös lämpötilaerot. Jos renkaat on esimerkiksi täytetty lämpimässä ilmassa ja auto on myöhemmin kovemmassa pakkasessa, renkaiden sisällä oleva lämmin ilma kylmenee ja renkaan ilmanpaine laskee. Tämä aiheuttaa usein rengaspainevalvonnan valon syttymisen.

 

Pikahuolto on avoinna arkisin

Jos autossasi on jokin yllä kuvailluista vioista tai jokin muu ongelma, aja se meille pikahuoltoon. Autoja aletaan ottamaan jonoon arkisin kello 7:30 alkaen ja työt aloitetaan yleensä kello 8:30 aikaan.   

Aja siis autosi meille, niin ammattitaitoiset asentajamme auttavat sinua! Toimipisteemme sijaitsee osoitteessa Espoontie 8. 

Tutustu tarjouksiimme

Katsastuspaketti 69 €

Lue lisää

Renkaiden kausivaihto 0€!

Lue lisää

Rengastarjoukset 2023

Lue lisää
Copyright © 2024 AH-auto on nyt Autosta Oy

VARAA AIKA