Jakohihnan säännöllinen vaihto kannattaa
Ota yhteyttä ›

Jakohihnan vaihto asiantuntijalta

Moottorin käyttöhihnan eli jakohihnan vaihto kannattaa tehdä säännöllisesti, valmistajan määrittelemän vaihtovälin mukaan. Jos jakohihna ehtii katketa, on edessä kallis moottoriremontti. Autosta Oy palvelee asiakkaitaan Espoossa. Varaa aika netistä!

Kysy lisää

Moottorin jakohihnan vaihto säästää kalliilta remontilta

Moottorin jakohihna on kuluva osa, joka hoitaa moottorin ajoituksia sekä pyörittää kampiakselia ja nokka-akseleita. Jakohihnalle on määritelty vaihtoväli, jonka auton valmistaja ilmoittaa vuosissa ja kilometreissä. Luvut on merkitty auton huoltokirjaan. Vaihtoväleissä on iso hajonta: toisissa malleissa se voi olla esimerkiksi 3 vuotta tai 60 000 kilometriä, toisissa 10 vuotta tai 200 000 kilometriä. Auton merkki, malli, vuosimalli ja moottorin tyyppi vaikuttavat vaihtoväliin.

Jakohihnan vaihto tulisi tehdä aina silloin, kun se on vielä ehjä – muuten moottori vaurioituu ja remontista tulee paljon kalliimpi. Hihnan kuntoa ei välttämättä pysty määrittelemään tarkastuksen yhteydessä, joten on tärkeää noudattaa valmistajan ilmoittamaa vaihtoväliä. Kaikissa moottoreissa ei ole jakohihnaa, vaan moottori pyörii ketjun tai rattaiden välityksellä. Näille rakenteille ei ole määriteltyä vaihtoväliä.

Mitä käyttöhihnan jakohihnan vaihto maksaa?

Jakohihnan vaihdon hinta vaihtelee paljon, sillä siihen vaikuttavat osien hinnat, auton rakenne ja työmäärä. Koska vesipumppu kannattaa vaihtaa samalla, myös se vaikuttaa lopulliseen hintaan. Halvimmillaan vaihto maksaa noin 300 euroa, mutta esimerkiksi haastavammissa V8-moottoreissa hinta voi nousta yli 1000 euroon. Jos autossa on vielä tehdas- tai goodwill-takuuta jäljellä, jakohihnan vaihto kannattaa tehdä ennen kuin se umpeutuu.

Jakohihna on yleensä erinäisten suojakuorien sisällä, joten auton ja moottorin osittainen purku on välttämätöntä. Se, kuinka paljon osia joudutaan purkamaan, vaikuttaa hintaan. Hankalimmissa tapauksissa työhön voi mennä useampi päivä, mutta nämä tilanteet ovat melko harvinaisia. Yleensä työhön menee muutama tunti.

Autosta palvelee sinua kokemuksella

Olemme kotimainen ja ammattitaitoinen monimerkkikorjaamo, joka toimii Espoon Muuralassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Luotettava autohuolto ja -korjaamo on toiminut jo yli 10 vuotta palvellen asiakkaita kaikissa henkilö-, paketti- ja matkailuautoihin liittyvissä ongelmissa ja huoltotarpeissa. Asiakaslähtöisenä yrityksenä etsimme aina asiakkaallemme parhaan ja kustannustehokkaimman ratkaisun. Varaa jakohihnan vaihto tai muu huoltopalvelu kätevästi netistä 24/7!

Varaa aika tästä

Tutustu tarjouksiimme

Katsastuspaketti 69 €

Lue lisää

Renkaiden kausivaihto 0€!

Lue lisää

Rengastarjoukset 2023

Lue lisää
Copyright © 2024 AH-auto on nyt Autosta Oy

VARAA AIKA